måndag 13 januari 2020

Hemmagjorda köttbullar

Hemmagjorda köttbullar är hur gott som helst. Tyvärr tycker ingen av pojkarna om det utan föredrar köpta. Vad är det för fel på ungdomar nu för tiden? Här serveras köttbullarna med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Mums! Receptet är från Vår kokbok och vi gör alltid dubbel sats så att man kan frysa in och plocka fram vid tillfälle.


Hemmagjorda köttbullar

4-5 port.

ca 400 g nötfärs
4 msk osötat ströbröd
1 msk potatismjöl
1½ dl mjölk eller vatten
1 ägg
1½ tsk salt
1½ krm svartpeppar
ca 1 msk råriven gul lök
smör till stekning

1. Låt ströbröd och potatsmjöl svälla i vätskan ca 10 minuter.

2. Rör ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och blanda med en gaffel.

3. Forma jämna bullar av färsen. Bryn fettet i pannan och lägg i några köttbullar åt gången. Skaka pannan så de blir brynta runtom.

4. Sätt ugnen på 175 grader och efterstek köttbullarna i ca 20 minuter, tills de är genomstekta.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: