söndag 1 mars 2020

Köttgryta med sting

Söndagsmiddagen förra helgen blev en krämig långkoksgryta med sting från chili och chili explosion. Den här rackaren går hem hos alla i familjen.


Köttgryta med sting

ca 8 port

2 kilo fransyska eller annat kött
3 pkt bacon
1 röd paprika
1 gul paprika
3 stora morötter
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 stora tomater
1 liten röd chili
1 Mariestads öl, 33 cl
1 liter vatten
4 köttbuljongtärningar
3 msk kalvfond
3 lagerblad
Santa Maria chili explosion
4 dl grädde
redning

1. Skär köttet i kuber och fräs i smör. Salta och peppra.

2. Skär baconet i små bitar och fräs.

3. Hacka paprikorna, slanta morötterna, hacka löken och tomaterna. Riv vitlöksklyftor och hacka chili.

4. Lägg allt i 5-liter gryta. Slå över öl och vatten.

5. Krydda med buljongtärning, fond, lagerblad och chili explosion.

6. Låt koka i 3 timmar. Slå över grädde och låt det bli varmt. Red den. Servera med ris.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: