Söndagsmiddagen förra helgen blev en krämig långkoksgryta med sting från chili och chili explosion. Den här rackaren går hem hos alla i familjen.
Köttgryta med sting
ca 8 port
2 kilo fransyska eller annat kött
3 pkt bacon
1 röd paprika
1 gul paprika
3 stora morötter
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 stora tomater
1 liten röd chili
1 Mariestads öl, 33 cl
1 liter vatten
4 köttbuljongtärningar
3 msk kalvfond
3 lagerblad
Santa Maria chili explosion
4 dl grädde
redning
1. Skär köttet i kuber och fräs i smör. Salta och peppra.
2. Skär baconet i små bitar och fräs.
3. Hacka paprikorna, slanta morötterna, hacka löken och tomaterna. Riv vitlöksklyftor och hacka chili.
4. Lägg allt i 5-liter gryta. Slå över öl och vatten.
5. Krydda med buljongtärning, fond, lagerblad och chili explosion.
6. Låt koka i 3 timmar. Slå över grädde och låt det bli varmt. Red den. Servera med ris.
-Mama Skogly ♥
Så gott med gryta!
SvaraRaderaJa, inte dumt alls!
Radera