Kyckling, görnsaker, nudlar och cashewnötter. Kan inte bli annat än gott.
Kycklingwok med cashewnötter
500 g kycklinginnerfilé
4 paket biffnudlar
1 purjolök
2 burkar bambuskott 227g/120g
500 g broccoli
4 dl riven vitkål
cashewnötter
sweet chili
japansk soja
kinesiskt soja
vitlök
allroundkrydda
rapsolja till stekning
1. Tina kycklingen och skär i tunna skivor. Det går enklare när den inte är helt tinad. Marinera i sweet chili, soja, riven vitlöks och allroundkrydda. Låt stå och tina i marinaden ett par timmar.
2. Ansa broccolin och skär i buketter. Förväll den och låt rinna av. Låt även bambuskotten rinna av. Hacka purjon.
3. Woka purjon och krydda med sweet chili, japansk soja och kinesiskt soja. Lägg i stor kastrull med lock. Gör likadant med bambuskotten, vitkålen och broccolin. En i taget alltså.
4. Koka nudlarna enligt anvisningar och låt rinna av.
5. Fräs kycklingen i omgångar och häll i kastrullen med lock. Se till att köttet är genomstekt.
6. Fräs nu nudlarna i omgångar och krydda med sweet chili, japansk soja och kinesiskt soja.
7. Blanda samman allt och lägg upp på tallrik. Toppa med cashewnötter och servera.
-Mama Skogly ♥
Så gott med wok!
SvaraRaderaJa, det är en riktig höjdare!
Radera