tisdag 24 mars 2020

Kycklingwok med cashewnötter

Kyckling, görnsaker, nudlar och cashewnötter. Kan inte bli annat än gott.


Kycklingwok med cashewnötter

500 g kycklinginnerfilé
4 paket biffnudlar
1 purjolök
2 burkar bambuskott 227g/120g
500 g broccoli
4 dl riven vitkål
cashewnötter
sweet chili
japansk soja
kinesiskt soja
vitlök
allroundkrydda
rapsolja till stekning

1. Tina kycklingen och skär i tunna skivor. Det går enklare när den inte är helt tinad. Marinera i sweet chili, soja, riven vitlöks och allroundkrydda. Låt stå och tina i marinaden ett par timmar.

2. Ansa broccolin och skär i buketter. Förväll den och låt rinna av. Låt även bambuskotten rinna av. Hacka purjon.

3. Woka purjon och krydda med sweet chili, japansk soja och kinesiskt soja. Lägg i stor kastrull med lock. Gör likadant med bambuskotten, vitkålen och broccolin. En i taget alltså.

4. Koka nudlarna enligt anvisningar och låt rinna av.

5. Fräs kycklingen i omgångar och häll i kastrullen med lock. Se till att köttet är genomstekt.

6. Fräs nu nudlarna i omgångar och krydda med sweet chili, japansk soja och kinesiskt soja.

7. Blanda samman allt och lägg upp på tallrik. Toppa med cashewnötter och servera.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: