lördag 28 mars 2020

Potatisgratäng med fetaost och persilja

Halloj. Här kommer ett tips nu när grillsäsongen drar igång. Allt man i princip behöver förbereda är kokningen av potatisen. Resten går geschwint. Den här lille rackaren är gjord på halva receptet nedan. Vill man spejsa till det kan man testa att krydda med vitlökspulver. Tipset fick jag av @nettan794 men jag la till persilja.

Och så ett nytt favoritgodis längre ner.


Potatisgratäng med fetaost och persilja

12 kokta potatisar
1,5 dl grädde
örtsalt
1 fetaost
färsk persilja
svartpeppar
riven cheddarost

1. Mosa de kokta potatisarna och lägg i botten av en ugnsform.

2. Slå över grädde och krydda med örtsalt.

3. Smula över fetaost, färsk persilja och vrid några varv med pepparkvarnen.

4. Toppa med riven cheddarost och in i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.




Jag följde en av pojkarna på Hemmakväll och ramlade över dessa godbitar. Det är typ yoghurtdoppade bananchips med lätt lakritssmak. De är bara SÅ goda.



-Mama Skogly ♥

1 kommentar: