Nu kommer det här receptet igen, men det var ju så himla gott! Som tillbehör hade vi picklad squash och picklad rödlök som jag fick av Erica (Ericasmeny). Och så stjärnpotatis från Lindas bakskola samt srirachamajjo.
Asiatiska grillspett
4 port (6-8 grillspett)
Grillspett:
ca 600 g ryggbiff
3 spetspaprikor
3 lökar
Marinad:
1 dl japansk soja
1 msk mörkt muscovadosocker
1 msk råsocker
1 tsk salt
svartpeppar
1/2 dl vitt vin
1 msk riven färsk ingefära
2 skivade vitlöksklyftor
2 msk finklippt gräslök
1. Blanda marinaden och skär köttet i kuber. Blanda väl och låt marinera i kylen minst 2 h.
2. Skär lökar i klyftor och paprika i bitar, varva grönsak och kött på spett. Pensla lite av marinaden på grönsakerna.
3. Grilla dem sedan på hög värme tills de fått fin färg och köttet är klart.
4. Servera med pommes och srirachamajonnäs.
(recept från Matplatsen)
Picklad squash:
2 squash
2 silverlökar
3 dl hackad persilja
Lag:2 dl ättika
4 dl socker
6 dl vatten
2 tsk gula senapsfrön
Börja med att koka lagen.
Låt svalna.
1. Dela squashen i små bitar.
2. Hacka lökarna i små bitar.
3. Hacka färsk persilja och varva squash, lök och persilja i en stor burk.
4. Häll ljummen lag över squash/lökblandningen.
(recept från ericasmeny)
Picklad silverlök:
1 silverlök
1/2 dl ättika
3/4 dl socker
1,5 dl vatten
1. Koka samman ättika, socker och vatten tills sockret smält helt. Låt svalna.
2.Hyvla löken till tunna ringar med hjälp av en mandolin. Lägg i en bunke el burk och häll över den avsvalnade lagen. Ställ svalt.
(recept Catarina König)
-Mama Skogly ♥
Så gott med picklade grönsaker.
SvaraRaderaJa, det är supergott!
Radera