Idag är det Hanna som bjuder på supersmarriga långpannebiskvier. Recept från Fridas bakblogg.
Chokladbiskvier i långpanna
30 st
Kakbotten:
500 g mandelmassa
2 st äggvitor
0.5 dl strösocker
Smörkräm:
100 g mjölkchoklad
300 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 msk kakao
2 st dubbeldaim
Garnering:
200 g choklad – jag använder mörk
1 tsk kokos- eller rapsolja
1. Botten: Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, 30×25 cm.
2. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Rör till en krämig smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på plåten.
3. Grädda botten i ca. 15 minuter, tag ut och låt svalna helt.
4. Vänd sedan upp kakbotten på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
5. Smörkräm: Börja med att smälta chokladen på låg värme, låt svalna.
6. Vispa smör, florsocker och kakao riktigt fluffigt med elvisp eller i din assistent. Vispa i 4 minuter och rör sedan ner chokladen.Tillsätt hackad daim och rör om tills smörkrämen blandats väl.
7. Bred smörkrämen jämnt över den avsvalnade bottnen.
8. Ställ i kylskåp medan du smälter chokladen till garneringen.
9. Smält ihop choklad med kokos- eller rapsolja och bred den över smörkrämen. Låt stå en stund i kylskåpet och skär sedan i rutor innan chokladen stelnat helt.Låt sedan stelna och förvara biskvierna i en tätslutande burk med lock i kylen.
-Mama Skogly ♥
Åh, gott! Tar gärna några till mitt kaffe :)
SvaraRaderaJag skickar några till dig då! :D
Radera