måndag 20 juli 2020

Kokos- och hallonstubbe

Paulina hade gjort den här glutenfria godingen till midsommar. Den har jag bloggat om förut men den kommer som repris här. Nu ska jag ut och krama ur de sista solstrålarna innan regnet kommer imorgon. Ha en fin dag!


Kokos- och hallonstubbe

Portioner: 10 bitar

6 äggvitor
3 dl socker
3 1/2 dl riven kokos
4 msk potatismjöl

Fyllning:
4 dl vispgrädde
250 g hallon (färska eller frysta)

1, Sätt ugnen på 175°C. Ta fram ev frysta hallon.

2. Rosta 2 1/2 dl av kokosen i en stekpanna under omrörning. Ta från värmen.

3. Vispa äggvitorna med 1 dl av sockret till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.

4. Blanda rostad kokos och potatismjöl. Vänd ner blandningen i marängen.

5. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Spritsa smeten i långa strängar tätt bredvid varandra. Spritsa så att strängarna går parallellt längs med plåtens långsida. Eller bred ut smeten till en rektangel, ca 30 x 40 cm. Strö över resten av kokosen.

6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Marängen ska inte bli för torr.

7. Ta ut plåten och vänd över bottnen på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare 5 minuter liggande upp och ner.

8. Fyllning: Vispa grädden fast. Bred ut grädden över marängbottnen. Sprid ut hallonen.

9. Rulla till en fast rulle med hjälp av papperet. Se till att skarven hamnar nedåt så håller rullen ihop. Ställ i kylen fram till servering. Servera som hel stubbe eller som bakelser.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: