Paulina hade bakat ett glutenfritt bröd till midsommarbuffén. Både vackert och gott. Recept från susanneutangluten.se.
Glutenfri focaccia
1 liten burk oliver som du tycker om (gröna eller svarta, med eller utan paprika) Till exempel en burk på 140 g
4 dl vätska
1 paket semper mix (500g)
1/2 dl matolja
25 g jäst
1 tsk salt
flingsalt
rosmarin
1. Mät spadet från olivburken och tillsätt resterande vatten så vätskan blir totalt 4 dl. (Fingervarmt vatten men absolut inte varmare)
2. Tillsätt sönderklippta oliver (valfri mängd)
3. Rör ut jästen i vätskan med oliverna
4. Tillsätt olja, salt och mjölmix
5. Rör runt med slev tills det blir en jämn smet.
6. Bred ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Ska ej gå ända ut i kanterna om du vill ha den hög, lämna därför ca 5 cm av plåten på varje sida smeten.
7. Strö rikligt med flingsalt och rosmarin på ytan
8. Stick ner 3 fingrar (sköljda i vatten) och gör lite hål i degen
9. Låt jäsa i ca 30 min (behöver inte vara under bakduk)
10. Grädda i 225 grader i ca 10-15 min beroende på ugn
-Mama Skogly ♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar