Så var vi hemma efter en härlig helg i Lycksele. Tråkigt att det inte var någon marknad, men det är ju som det är. Anette gjorde den här när vi var i Ostvik senast. Rostad kål och brynt smör är verkligen en underbar kombo. Och så crunchet från nötterna. Jajamensan.
Rostad spetskål med brynt hasselnötssmör
4 port
1 spetskålshuvud
olivolja
salt och peppar
Brynt hasselnötssmör:
50 g smör
½ dl rostade hasselnötter
1 msk soja
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Ansa och skär spetskålen i fyra klyftor. Pensla med olivolja.
3. Sätt in i ugnen i 30 – 40 minuter tills den fått fin färg.
4. Bryn smöret under omrörning. Ta av från värmen och lägg i hasselnötter och soja. Slå smöret över den rostade spetskålen.
-Mama Skogly ♥
Åh, så gott!
SvaraRadera