Colin bakar vidare. Den här gången blev det blondies. Den här gången hann jag till och med smyga undan en laddning att frysa in. Det gäller att vara snabb.
Blondies
200 g vit choklad
ströbröd
150 g smör
1 stort ägg
1 tsk vaniljpulver
1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
3 ½ dl vetemjöl
florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj en ugnsfast fyrkantig form, cirka 20 × 20 centimeter, och strö över ströbröd.
3. Hacka chokladen i mindre bitar.
4. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen. Låt svalna i 3–4 minuter.
5. Vispa ägg och vaniljpulver lätt i en bunke. Blanda ner den kondenserade mjölken, mjölet och sist choklad- och smörblandningen. Vispa till en krämig och klumpfri smet.
6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna helt i formen innan du stjälper upp kakan. Pudra över florsocker.
-Mama Skogly ♥
Så goda!
SvaraRaderaTackarrr!
Radera