Idag bjuder jag på farligt goda kex som passar utmärkt till kommande glöggmingel. Om det nu blir så mycket mingel i dessa tider. Annars kan man ju mumsa i sig laddningen med närmast sörjande. Jag frös in halva rullen så kan man ta fram när det passar, till t ex nyårsafton eller annat bubbeltillfälle.
Frasiga västerbottensostkex med rosmarin och oliver
30-40 st
100 g västerbottensost, grovt riven
1 rosmarinkvist
10 svarta oliver
3 1/4 dl vetemjöl
150 g rumstempererat smör
1-2 msk kallt vatten
flingsalt
svartpeppar
1. Repa och finhacka rosmarinen. Kärna ur och finhacka oliverna.
2. Blanda ihop allt och nyp ihop till en deg och rulla ihop till en 5-6 cm diameters rulle. Lägg i plastfolie och låt vila i kylen en timme.
3. Skär tunna skivor och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. In i ugnen i 180 grader i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
-Mama Skogly ♥
Så gott och rosmarin ger en så god smak. Ha en fin start på veckan!
SvaraRaderaTack raring! Ha en fin start på veckan du med!
Radera