onsdag 4 november 2020

Skaldjurslasagne

Ett recept som flera kollegor har pratat om en längre tid och så fick jag äntligen tummen ur och testade det. Vill man köra på handskalade räkor gör man det med fördel (det gjorde jag). Det tar lite längre tid att pilla räkorna, men det kan det vara värt. Receptet är från Friskvårdskompaniet och det var otroligt gott. Eftersom Anette undviker gluten gjorde vi den på glutenfria lasagneplattor från Ica och det blev superbra.


Skaldjurslasagne

250 g färska lasagneplattor
200 g riven ost t ex mozzarella (gärna lite västerbottensost också)

Fyllning:
4 dl creme fracihe
2 dl mjölk
1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 finrivna fiskbuljongtärningar
170 g räkor i lag (avrunna)
170 g kräftstjärtar i lag (avrunna)
4 dl strimlad purjolök
250 g skivade cocktailtomater
100 g färsk spenat
1 citron, finrivet skal och saften

1. Blanda allt till fyllningen i en bunke och bygg sedan ihop i en ugnsform som en traditionella lasagne där du varvar plattor och fyllning.

2. Toppa med osten och in i ugnen ca 30 minuter på 225 grader.

3. Servera med en god sallad.


-Mama Skogly ♥

7 kommentarer:

  1. En krämig lasagne är så otroligt gott. Jag åt lasagne igår :)

    SvaraRadera
  2. Supergott men jag vet inte vad jag gjorde för fel för den blev väldigt blöt. Som om lasagneplattorna inte sugit upp vätskan som de skulle. Hade köpt färska ålattor på willys. Följde receptet sånär som lite ost emellan lagren

    SvaraRadera
  3. Min lasagne blev ganska blöt. Som om lasagneplattorna inte sugit upp vätskan. Vad gjorde jag för fel tro?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Använde du en mozzarellaboll eller riven mozzarella? För använde du en boll så kan det vara det som gjorde att den blev blöt.

      Radera
    2. Tack. Då ska jag prova med riven mozzarella

      Radera
    3. Hoppas det funkar bättre för dig!

      Radera