Så var karantänen över och vi får återgå till våra "vanliga" liv med skola och jobb. Fortsätt hålla avstånd och tvätta händerna! Den här gången höll mina antikroppar. Puh!
En enkel men ack så god rätt. Och såsen alltså. Oj, oj, oj.
Kycklingklubbor i ugn med ljuvligt god gräddsås
1 kg kycklingklubbor, frysta
75 g smör
0,25 dl soja, kinesisk
allroundkrydda
salt
svartpeppar
Ljuvligt god gräddsås:
5 dl grädde
1,5 köttbuljongtärning
1 tsk soja
2-3 msk svartvinbärsgelé
svartpeppar
redning
1. Smält smöret och blanda med soja och grillkrydda. Pensla runt de frysta kycklingklubborna. På med lite salt och peppar. In i ugnen i 225 grader i ca 50-60 minuter, tills kycklingen är genomstekt. Lägg ev lite folie över i slutet så det inte bränns.
2. Gör såsen genom att blanda ihop allt och koka upp. Avsluta med att reda den.
3. Servera till t ex ris eller klyftpotatis.
-Mama Skogly ♥
Gräddsås är så gott :)
SvaraRaderaJo, det är ju verkligen det!
Radera