onsdag 30 december 2020

Liten avokado- och räkcocktail med löjrom

En liten aptitretare innan en festlig måltid. Och så ett vitips. Sen vill jag önska er ett gott slut och ett gott nytt år!


Liten avokado- och räkcocktail med löjrom

2 avokado
150 g skalade räkor
citronsaft
örtsalt
svartpeppar

creme fracihe
löjrom eller sikrom
hackad rödlök
gräslök
en liten bit citron till varje glas

1. Gröp ur avokadon och ta bort kärnan.

2. Mosa avokado med lite citronsaft, örtsalt och svartpeppar. Hacka räkorna och vänd ner.

3. Skeda upp i fina glas.

4. Skala och finhacka rödlöken.

5. Klicka försiktigt över lite creme fracihe. Toppa med rom, hackad rödlök, gräslök och en liten citronbit.

6. Vrid något varv med svarpepparkvarnen och servera.



Xanté Sparkling & Pear
Fruktig smak med sötma och tydlig karaktär av gula päron, inslag av citrusskal, 99:-.

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mums! Även fast jag är lite rädd för löjrom, så kan jag äta det. Låter som en trevlig och lyxig rätt. Gott bubbel dessutom
    Gott nytt år
    Kram Kajsa
    Bland Kastruller och Vinglas http://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

    SvaraRadera