Freeeedaaag! Finfina grejer. Granen är inplockad och ska pyntas ikväll. Julmusiken ska på och jag ser fram emot en mysig kväll i soffan. Hoppas du som läser får en trevlig helg!
En klassiker bland julgodis och ändå har jag aldrig testat göra såna. Här kommer receptet i alla fall.
Mozartkulor
20 st
200 g marsipan eller mandelmassa (jag tog dubbelnougat)
100 g nougat
100 g mörk eller ljus bakchoklad
1. Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar (för 20 st bollar). Rulla bitarna till bollar.
2. Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla till en jämn boll.
3. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).
4. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.
(Recept från Ica)
-Mama Skogly ♥
Ser så goda ut! Ha en mysig helg.
SvaraRaderaTusent tack! Ha en trevlig dag!
Radera