torsdag 17 december 2020

Mozartkulor

Freeeedaaag! Finfina grejer. Granen är inplockad och ska pyntas ikväll. Julmusiken ska på och jag ser fram emot en mysig kväll i soffan. Hoppas du som läser får en trevlig helg!

En klassiker bland julgodis och ändå har jag aldrig testat göra såna. Här kommer receptet i alla fall.


Mozartkulor

20 st

200 g marsipan eller mandelmassa (jag tog dubbelnougat)
100 g nougat
100 g mörk eller ljus bakchoklad

1. Skär eller dela marsipanen och nougaten i vardera 20 bitar (för 20 st bollar). Rulla bitarna till bollar.

2. Platta ut marsipanen och lägg en bit nougat i mitten och omslut den med marsipanen. Rulla till en jämn boll.

3. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält chokladen i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Rör i chokladen så att den inte blir för varm (vattenbad: Sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Obs, se till att ingen vattenånga kommer i chokladen).

4. Doppa marsipankulorna i chokladen. Ta hjälp av två gafflar. Lägg dem på ett galler eller bakplåtspapper för att stelna.

(Recept från Ica)


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: