söndag 20 december 2020

Lingoncurd

Erica (ericasmeny) bjöd mig på en burk med lingoncurd. Hon är ju bara för go!


Lingoncurd

ca 5 dl

1 gelatinblad
400 g frysta lingon
270 g socker
5 äggulor
200 g rumsvarmt smör i tärningar

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min minst.

2. Tina lingonen och mixa dom till en puré med mixerstaven.

3. Lägg lingonpuren och sockret i en kastrull och värm till sockret smält.

4. Häll äggulorna i en bunke och vispaihop dom för hand.

5. Häll de varma lingonen över äggulorna( vill du ha en slät curd så häller du lingonen genom en sil över äggulorna).

6. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning tills allt är ca 84 grader, eller tills du ser att det tjocknar. Häll allt i bunken, tillsätt gelatinet och rör tills det är upplöst.

7. Tillsätt smöret lite i taget, rör tills kuberna smält.

8. Häll upp i burkar och förvara i kylen. Håller minst en vecka.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Oj, oj så gott. Det här skulle jag gilla :) Glad fjärde advent.

    SvaraRadera