fredag 25 december 2020

Toast Pelle Janzon med pepparrot

God fortsättning! Nu är julafton över och bloggen ska börja fyllas med tips inför nyårsafton. Jag har förberett inlägg med tips på tilltugg, förrätter, huvudrätter och efterrätter som snart dyker upp här på bloggen. Men först ut den här... Ja, det här är ju kärlek på en tallrik om du frågar mig. Smakerna blir otroligt goda tillsammans. Om man inte gillar pepparrot kan man hoppa den. Men jag gillar't!


Toast Pelle Janzon med pepparrot

4 portioner

4 formbröd
smör
4 svensk oxfilé à 80–100 g
nymald svartpeppar
flingsalt
cirka 120 g löjrom
4 äggulor
1 hackad rödlök
cirka 4 msk finriven pepparrot
4 msk hackad gräslök
crème fraiche
citronklyfta

20 minuter

1. Kantskär brödet och stek frasigt i smör.

2. Lägg oxfilén mellan plastfolie. Banka ut köttet till tunna skivor med en kastrull, cirka 1–2 millimeter. Banka försiktigt så att köttet inte går sönder.

3. Täck brödet med oxfilén. Mal över peppar och strö på lite flingsalt.

4. Toppa med en klick löjrom. Gör ett hål i mitten av löjromen. Knäck en äggula i varje hål.

5. Strö på rödlök, pepparrot och gräslök. Servera med en klick crème fraiche och citronklyfta.

(recept från Mitt kök)



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni hade en fin julafton. Så gott det ser ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hade vi trots att det var en annorlunda jul. Hoppas ni också hade det bra.

      Radera