Innan corona spårade ur igen gjorde Anette och jag den här goda förrätten. Det är en förenklad variant av Catarina Königs recept. Stillar sushisuget och är superfräscht.
Tonfisktartar med soja- och chilimajonnäs samt rostad lök
4 port
400 g färsk tonfisk
0,5 tsk sesamolja
0,5-1 cm färsk ingefära, riven (ca 0.5 tsk)
0,5 tsk soja
6-7 droppe sriracha
salt
Chili- och sojamajonnäs:
2 dl Hellmann's majonnäs
sriracha, efter smak
0,5 limefrukt, saft
soja
salt
Garnering:
furikake
färsk koriander
rostad lök
limeklyfta
1. Skär tonfisken i små tartar-bitar. Blanda försiktigt med sesamolja, riven ingefära, soja och några droppar srirachasås. Smaka av och se om det behövs mer salt. Ställ svalt.
2. Smaksätt hälften av majonnäsen med srirachasås och limesaft och den andra hälften med soja. Smaka av med salt.
3. Lägg upp tartaren på tallrikar, antingen i en stansring eller forma som du önskar själv. Toppa med båda majonnäserna med hjälp av spritspåsar och toppa med den rostade löken och furikake. Garnera med koriander och servera limeklyftor vid sidan om.
-Mama Skogly ♥
Ser gott ut! Ha en fin dag.
SvaraRaderaTusen tack! Ha en fin dag du med!
Radera