onsdag 13 januari 2021

Biff med heta grönsaker - kinamat som på restaurang

Jag följer @jonas_mat_ på Instagram och han la ut en bild på kinamat som såg så schuukt gott ut. Jag bad om receptet och fick det. Jag la till paprika och bambuskott och lite annat krafs eftersom vi gillar det. Mums!


Biff med heta grönsaker - kinamat som på restaurang

500 g lövbiff

Marinad:
1 msk japansk soja
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk olja
1 msk vatten

1 purjolök
1 gul lök
1 röd paprika
1 liten burk bambuskott
1 vitlöksklyfta
1 msk socker
1 1/2 msk kinesisk soja
3 dl vatten
0,5 - 1 buljongtärning
1-2 tsk ingefära
1/2-2 tsk sambal oelek
smaka ev av med mer salt eller buljongtärning

1. Börja med att blanda japansk soja med salt och vitpeppar. Blanda med köttet. Blanda potatismjöl och bikarbonat och rör ner det ihop med köttet. Blanda olja och vatten och rör ner även detta med köttet. Låt dra någon timme. Bryn sedan i het panna i omgångar. Lägg köttet åt sidan.

2. Skär purjolök, vanlig lök, paprika i så stora bitar som du vill ha. Stek i pannan en liten stund beroende om du vill ha lite tuggmotstånd eller om du vill ha mjuka. I med vitlök. Blanda i socker, kinesisk soja, vatten, buljongtärning, ingefära och så mycket sambal oelek du vill ha. Vänd ner de avrunna bambuskotten och låt bli varmt.

3. Lägg i köttet och red eventuellt med mer potatismjöl. Servera med jasminris.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack snälla! Brun mat kan ju vara lite svårt att få till så det ser aptitligt ut... :)

      Radera