torsdag 14 januari 2021

Pilgrimsmusslor med brynt persiljesmör

Var det någon som sa fredag? Woo hoo!

Det här receptet var ju inte äckligt om man säger så. Så himla gott! Vi hade tänkt äta ostron till förrätt men alla var slut på samtliga affärer. Så det fick bli pilgrimsmusslor istället. Vi hde endast rödlök hemma så vi tog det istället för schalottenlök.


Pilgrimsmusslor med brynt persiljesmör

4 port

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
12 pilgrimsmusslor, färska eller tinade
1 tsk rapsolja
50 g smör
1 dl hackad persilja
1 krm salt
svartpeppar

1. Finhacka de bägge löksorterna.

2. Torka av musslorna och pensla dem med lite olja. Stek musslorna på bägge sidor i en het teflonpanna tills de får yta och nätt jämnt är genomstekta, cirka 2 minuter per sida. Fördela på fyra varma tallrikar.

3. Lägg smöret i pannan och bryn det lätt tills det får en gyllene färg. Rör i lök och persilja. Salta och peppra. Häll smöret över musslorna och servera omedelbart, gärna med ett gott bröd att suga upp smöret med.

(Recept från Taffel.se)

-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: