Och här kommer då nyårsaftonens efterrätt som Anette bjöd på. Sagolikt god. Barnen fick sina serverade med mango och hyvlad schweizernöt medan vi vuxna mumsade på den här varianten.
Vit chokladmousse med bärsås
4 dl vispgrädde
100 gram vit choklad
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
100 g phildelphiaost
citronmeliss, till garnering
kolakakor
Sås
2 dl åkerbär, eller björnbär (spara några hela bär att garnera med)
3 msk florsocker
åkerbärslikör, eller annan likör
1. Vispa grädden.
2. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
3. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
4. Rör ner philadelphiaosten och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen.
5. Toppa moussen med smulade kolakakor, bärsås, hela bär och citronmeliss.
6. Mixa bär och socker, sila av saften. Smaka av med lite likör, späd vid behov med lite vatten.
Och så barnens variant:
-Mama Skogly ♥
Så fina och båda låter mycket goda!
SvaraRaderaTack gullis!
Radera