Råbiff har ju gått och blivit en riktig favorit hos mig (tack Emma!). Här serverades den tillsammans med pinjenötter, ruccola, parmesan och tryffelkräm. Vill man ha den som förrätt kan man göra den lite midre. Sen vill jag kanske inte berätta att jag la på ännu mer parmesan efter jag fotat. Låt det vara en hemlis...
Råbiff med rostade pinjenötter, ruccola, parmesan & tryffelkräm
råbiff eller oxfilé
ordentligt med salt och peppar
pinjenötter
ruccola
riven parmesan
citron, några droppar
balsamicokräm
rotfruktschips
Tryffelmajonnäs:
Hellman´s majonnäs
tryffelolja efter smak
några droppar citronsaft
salt
ev liiite vatten
1. Skrapa, mal eller strimla köttet till en färs. Jag finhackade mitt kött. Salta och peppra.
2. Blanda majonnäs med några droppar tryffelolja efter smak. I med lite citronsaft och smaka av med salt och peppar.
3. Rosta pinjenötterna.
4. Sprid över lite ruccola på varje tallrik. Fördela köttet. Riv över parmesan, strö ut rostade pinjenötter och klicka ut tryffelmajjo med en liten sked. Späd med lite vatten om den är för tjock.
6. Toppa anrättningen med några droppar citron. Avsluta med att dra något varv med svartpeppar-kvarnen över och toppa med flingsalt! Servera rotfrukschipsen på sidan om.
-Mama Skogly ♥
Jag äter inte kött, men jag tar gärna allt det där andra :) Mums!
SvaraRaderaJag förstår. :) Ha en fin fredag!
Radera