onsdag 25 augusti 2021

Allt i ett-kyckling på plåt med fetaost och oliver

Vaccindos två är tagen. Check! Idag ska vi gå kyrkstigen med åk 7, en sträcka på 1,7 mil. Det ska bli spännande att få uppleva. Hoppas mitt skavsår håller med skavsårsplåster!

Ååååh, så gott det här blev! Ett recept med inspo från Ica. Kyckling allt i ett på plåt. Supermidigt att allt åker in samtidigt och det tog inte lång stund att förbereda. Det var mer tiden i ugnen som gjorde att det tog tid, inte själva tillagningen. Jag hade min inne längre än det som står här, eftersom mina kycklingklubbor inte var tinade. Så har du tinade tar det ca 40 minuter, frysta upp till ca en timme. Man får kolla att köttsaften är genomskinlig, inte rosa. Den rostade vitlöken blir ljuvligt mild och kan petas ur skalet och serveras till. Det är även gott med ett bröd till, att suga upp skyn med. Sen gjorde jag halva plåten utan fetaost och oliver eftersom vissa familjemedlemmar anser att det kan vara direkt livsfarligt att äta det.


Allt i ett-kyckling på plåt med fetaost och oliver

4 port

4 kycklingklubbor
600 g potatis
1 hel vitlök
1 stor rödlök
2 paprikor
1 dl kalamataoliver
5 msk olivolja
2/3 msk torkad oregano
2/3 msk flingsalt
2/3 tsk svartpeppar
grillkrydda
100 g fetaost
1/3 kruka oregano till garnering

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor. Dela vitlöken i klyftor men behåll skalet på. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikan i klyftor.

3. Blanda potatis och grönsaker i en långpanna med bakplåtspapper. Ringla över hälften av oljan, på med torkad oregano, salt och peppar och blanda runt.

4. Lägg kycklingklubborna ovanpå grönsaksblandningen. Pensla kycklingen med resten av oljan. Krydda kycklingen med grillkrydda, salt och peppar.

5. Ställ in i mitten av ugnen 35–40 minuter om kycklingen är tinad, annars upp emot en timme. Kontrollera att klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen på kycklingklubban. Smula över fetaosten och fördela oliverna på. Garnera med oreganoblad.




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Ja, så bra med sådana här plåt-maträtter :) Ha en bra dag!

    SvaraRadera