måndag 30 augusti 2021

Fylld pasta med brynt salviasmör och parmaskinka

Nej men kom och hjälp mig så GOTT och ENKELT det här var. Det är ju så att jag har gått och blivit galet galen i brynt smör. Jag vill inte skylla på någon och nämna namn. Men det börjar på K och slutar på ikki. Det här hade varit extra gott med något crunchigt på, t ex rostade pinjenötter. Det här går snabbt att tillaga och blir fabuliciously gott. Den här hamnar också på årets topp fem. Fantastiskt. Sagolikt. Smaskelismaskens.

Recept från Matplatsen.


Fylld pasta med brynt salviasmör och parmaskinka

2 port

1 pkt god fylld färsk ravioli (jag valde Rana raviola 4 formaggi)
1/2 pkt ruccola
ca 6 skivor parmaskinka
50 g smör
en näve salviablad
riven parmesan
flingsalt

1. Smält smöret tillsammans med salviabladen tills smöret blivit brynt och bladen frasiga.

2. Koka pastan enligt anvisningarna i rikligt saltat vatten.

3. Lägg ruccola på tallrikarna och fiska upp den färdiga pastan med hålslev och lägg på.

4. Skopa över det brynta smöret med salvia och strö över lite flingsalt. Toppa med parmaskinka och riven parmesan. Servera genast eftersom det kallnar fort.






-Mama Skogly ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar