Så var semestern slut och idag börjar livet med jobb och rutiner igen. Vi avslutade semestern på bästa sätt genom kantarellplockning och surströmmingsmiddag. Nu blir det (en balja) kaffe efter en natt med endast ett par timmars sömn. Slår aldrrig fel.
Här kommer Kikkis varmrätt som var helt otrolig. Brynt smör is da shit alltså! Det var sååå gott! Kvalar lätt in på topp 5 Årets godaste.
Ravioli fyllda med ricotta, brynt salviasmör och mandelcrunch
Pastadeg:
5 dl durumvetemjöl
4 ägg
1. Mät upp mjölet på ett bakbord.
2. Gör en stor grop i mitten.
3. Knäck äggen i gropen och vispa ihop dem med en gaffel.
4. Vispa in mjölet i äggen med en gaffel, lite mjöl i taget.
5. Mjöla händerna när degen börjar gå ihop och knåda den slät, len och elastisk i ca 10 minuter.
6. Täck degen med plastfolie och ställ den i kylen minst 30 minuter innan den kavlas ut.
7. Pastadegen delas i fyra delar och varje del körs igenom pastamaskinen. Använd mycket durumvetemjö för att hjälpa till. Börja på sjuan. När jag gör ravioli fortsätter jag tills jag har skruvat ända till ettan.
Fyllning:
En burk ricotta-ost
Riven parmesan (typ lika mycket som ricottan)
Grädde 1-2msk
En riven vitlök
Svartpeppar
Blanda allt.
När den tunna pastadegen är klar, lägger man den i en form. Tryck lite i ”hålen”. Klicka i ca 1 msk av oströran i varje hål. Gör ett nytt pasta”lock”och lägg på. Kavla försiktigt på överkanten av locket.
Koka alla raviolis i rejält saltat vatten i drygt 3 minuter.
Brynt smör med salvia:
Ca 200 gram smör
En kruka salvia
Bryn smöret, lägg i salvian hel. Ta upp salvian innan servering.
Mandelcrunch:
Hacka eller mortla mandelbiskvier.
Servera:
Lägg ett antal raviolis i en tallrik. Ringla över det ljuvliga salviasmöret och strössla med mandelcrunch.
-Mama Skogly ♥
Åh, så gott! Ha en bra vecka!
SvaraRadera