torsdag 30 september 2021

Knäckig blåbärspaj

Fredag! Good stuff! I helgen hoppas jag att det är någorlunda väder så man får ta tag i att göra trädgården redo för vintern. Max tjej har önskat plankstek så det står på kvällens meny. Max har även önskat att jag ska baka något, så vi får se om och vad det blir. Hoppas ni får en fin helg!

Svärmor och svärfar kom med några påsar blåbär och Max önskade sig en blåbärspaj. Se det fick han. Ja, vi andra fick också smaka. Lite. Hur som helst så blev den ljuvligt god. En av de bästa blåbärspajerna jag smakat faktiskt.

Receptet kommer från Camilla Hamid.


Knäckig blåbärspaj

500 g blåbär, färska eller frysta
0,5 dl syltsocker
2-3 tsk potatismjöl (alt majsstärkelse)

Knäckig smuldeg
175 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en bunke och lägg i pajformen.

3. I en annan bunke blandar du ihop strösocker, salt, havregryn, vetemjöl och bakpulver.

4. Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i bunken tillsammans med sirap. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut den på bärfyllningen.

5. Bre försiktigt ut i ett jämnt lager över bären.

6. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.

7. Servera med en kula vaniljglass eller massor med vaniljsås!




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: