Ett otroligt enkelt recept som blev jättgott. Sånt gillas ju å det grövsta.
Pasta med rom, citron och parmesan
4 port
ca 400 g valfri pasta
2-3 msk smetana
70 g smör
100 g parmesanost, finriven (spara lite till topping)
0,5 citron, saft och citronzest
svartpeppar
ev flingsalt
0,5 knippe gräslök, finhackad
120-150 g valfri rom
1. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av spagettin i ett durkslag men spara lite av pastavattnet till såsen.
2. Smält smöret och vänd ner smetana, finriven parmesan och tillsätt ca 1 dl pastavatten och koka ihop det någon minut till en krämig sås.
3. Tillsätt pastan och smaka av med nymalen svartpeppar, citronsaft och ev lite salt.
4. Lägg upp pastan i tallrikar och toppa med parmesan, finhackad gräslök, citronzest och en klick löjrom.
-Mama Skogly ♥
Fräscht med citron i!
SvaraRaderaJa, och det var jättegott.
Radera