Det är höst och kallt så vad passar bättre än en härlig stroganoff? Den serverades med ris och vitlöksbröd. Jättegott. Mic drop.
Biff stroganoff
800 g ryggbiff
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 tsk dijonsenap
1 grönsaksbuljongtärning
2 köttbuljongtärning
en skvätt soja
2 msk svartvinbärsgelé
3 dl vispgrädde
ev redning
1 st kruka persilja
Till servering:
ris
1. Skär biffen i 1 cm tjocka strimlor. Krydda med salt och peppar. Bryn i smör och lägg åt sidan.
2. Skala och skiva lök och vitlök. I med tomatpurén och låt fräsa med en minut.
3. Tillsätt vatten, dijonsenap, buljongtärningar, soja och svartvinbärsgelé, låt det koka ihop. Tillsätt grädde och låt såsen sjuda i ca 10 min tills den blir krämig. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt.
6. Tillsätt den stekta biffen i såsen och låt den sjuda med i ca 1 min. Tillsätt finhackad persilja i stroganoffen och servera med ris.
-Mama Skogly ♥
Stroganoff är så gott! Njut av helgen!
SvaraRaderaTack, det gjorde jag. Men den var för kort! :)
Radera