Idag är en stor dag. Äldste sonen Max fyller 18 år. Det ska vi fira ikväll med Texas Longhorn-ribs och friterade pommes, allt enligt hans önskemål. Och så blir det presenter naturligtvis.
Såg ni Halv åtta hos mig förra veckan? En kväll gjorde de en förrätt som såg så magiskt god ut. Jag gjorde vanlig pesto eftersom vi inte har ramslök här uppe och så gjorde jag lite fler ändringar. Här kommer min variant. Det blev så fantastiskt gott asså!
Gratinerad tortilla med pesto och parmaskinka
4 st
4 mjuka tortillabröd
pesto (se recept nedan)
riven ost
250 g mozzarellaost
körsbärstomater
salt
peppar
rucolasallad
pinjenötter, rostade
crema di balsamico
1. Gör peston enligt recept nedan.
2. Skiva körsbärstomaterna.
3. Bred peston på tortillabrödet. På med riven ost. Skiva över mozzarellan samt salta och peppra. På med tomaterna.
4. Gratinera tortillorna i ugnen på 225 grader i ca 8 minuter, eller tills de är gyllenbruna.
5. Dekorera med ruccola, parmaskinka, rostade pinjenötter och crema di balsamico.
Pesto :
1 dl pinjenötter
0,5 kruka basilika
2 dl parmesanost
1 vitlöksklyfta
citronsaft
0,5-1 dl olivolja
salt och peppar
Mixa allt utom oljan. Häll i oljan tills du får den konsistens du vill ha.
-Mama Skogly ♥
Åh, det här ser så gott ut! Grattis till 18-åringen!
SvaraRaderaMan tackar! :)
Radera