Här kommer Hasslows fantastiskt goda päronpaj. Jag bloggade om den för några år sedan eftersom vi blev bjudna på den när vi var hos dem i deras hus i Skåne. Fantastiskt god kombo mellan päronen och mandeltäcken tillsammans med den lena grädden och glassen. Supernajs.
Päronpaj med mandeltäcke
ett gäng päron
100 g mandel
1 dl socker
100 g smör
3 ägg
1. Fyll en form med päron i små bitar (är päronen väldigt hårda, koka dem i sockervatten några minuter).
2. Mixa ca 100 gram mandel, 1 dl socker, 100 gr smör och 3 normalstora ägg. (Börja med mandeln, häll i sockret och mixa tillsammans, sedan smöret och sist äggen).
3. Häll över smeten och grädda i 225 grader i ca 20 min. Päronen kan bytas ut mot svenska äpplen eller bigarråer.
4. Servera med vispad grädde och/eller god vaniljglass.
-Mama Skogly ♥
Goda smaker!
SvaraRadera