onsdag 22 december 2021

Päronpaj med mandeltäcke

Här kommer Hasslows fantastiskt goda päronpaj. Jag bloggade om den för några år sedan eftersom vi blev bjudna på den när vi var hos dem i deras hus i Skåne. Fantastiskt god kombo mellan päronen och mandeltäcken tillsammans med den lena grädden och glassen. Supernajs.


Päronpaj med mandeltäcke

ett gäng päron
100 g mandel
1 dl socker
100 g smör
3 ägg

1. Fyll en form med päron i små bitar (är päronen väldigt hårda, koka dem i sockervatten några minuter).

2. Mixa ca 100 gram mandel, 1 dl socker, 100 gr smör och 3 normalstora ägg. (Börja med mandeln, häll i sockret och mixa tillsammans, sedan smöret och sist äggen).

3. Häll över smeten och grädda i 225 grader i ca 20 min. Päronen kan bytas ut mot svenska äpplen eller bigarråer.

4. Servera med vispad grädde och/eller god vaniljglass.





-Mama Skogly ♥

1 kommentar: