måndag 20 december 2021

Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

Så var den här. Årets sista skoldag. Julshow av oss lärare, vanliga lektioner och mentorstid med klassen är vad dagen består av. Sen blir det till att njuta av jul och ledighet. Det ska bli så otroligt skönt. Och idag vänder det mot ljusare tider exakt klockan 16.58. Good times ahead!

Nu tipsar jag om den här lille rackbajsaren igen. Den är så fenomenalt god att jag brukar se till att ha extra Janssons kvar efter jul, bara för att kunna göra den här. Alltså, hjälp, så GOTT!


Janssonrösti med creme fraiche, rom och rödlök

4 port

250 g fast, kall Janssons frestelse
1 ägg
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk rapsolja
2 msk smör
ev flingsalt, beroende på hur salt Jansson är

Tillbehör:
2 dl creme fraiche
0,5 citron, skalet
lite citronsaft
0,5 rödlök
100 g rom
färsk dill

1. Blanda creme fraichen med rivet citronskal och lite citronsaft.

2. Gör 4 plättar av Jansson, ca 3 centimeter tjocka.

3. Doppa i uppvispat ägg och vänd i panko. Stek gyllenbruna i smör och olja.

4. Lägg upp på tallrikar och på med en klick av citron-fraichen, rom, rödlök och toppa med färsk dill.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: