Så var julen över och jag fick en massa fina klappar så jag har tydligen varit snäll i år. Vilken tur! Nu är det dags att börja planera nyårsmaten. Här kommer ett tips på tilltugg eller förrätt. Vi bytte dock ut ricottan mot creme fraiche.
Smördegsflarn med ricotta, päron och ädelost
1 rulle kyld smördeg (à ca 250 g)
1 dl ricotta
1 fast päron t ex Conference
100 g ädelost
ca 50 g skuren grönkål
1/2 msk olivolja
1 dl grovhackade valnötter
1 msk flytande honung eller balsamicokräm
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt. Bred på ricottan. Skiva päronet tunt och fördela över. Smula över ädelosten och ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter.
3. Blanda grönkålen med oljan. Ta ut flarnet och strö på grönkål och valnötter.
4. Ställ in i mitten av ugnen ca 5 minuter. Ringla över honungen eller balsamicokrämen och skär upp i bitar.
(recept från Ica)
-Mama Skogly ♥
Så goda smaker, mums! Ha en fin dag!
SvaraRaderaTack! Ha en fin dag du med!
Radera