tisdag 28 december 2021

Pannacotta med Västerbottensost, rom och räkspett

Här kommer en riktig goding, en krämig pannacotta med smak av västerbottensost och dill, toppad med rom och räkor. Bara godsaker helt enkelt. Passar utmärkt till nyårsfesten eftersom den ska förberedas i god tid. Skan man servera en tung huvudrätt och en mastig efterrätt så passar den bra som förrätt, speciellt om man även bjuder på tilltugg före maten. Annars kan man servera den som en del av nyårssnittarna.


Pannacotta med Västerbottensost, rom och räkspett

6 port

1 gelatinblad
2 dl vispgrädde
2 dl finriven Västerbottensost
3 msk finhackad dill
3 msk finhackad gräslök
vitpeppar
salt

Topping
100 g rom
0.5 rödlök, finhackad
dill
18 räkor

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Värm grädde och ost under omrörning på låg värme tills osten smält. Rör ner dillen. Smaka av med vitpeppar och lite salt.

2. Dra kastrullen åt sidan. Lyft upp gelatinbladet och lägg i den varma blandningen. Rör ordentligt.

3. Fördela i sex glas, låt stå i kylen 3 timmar.

4. Skala räkorna och trä upp på små spett.

5. Toppa pannacottan med rom, rödlök, dill och räkspetten.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: