onsdag 12 januari 2022

Asiatisk råbiff med sojagravad äggula, limemajonnäs och friterat rispapper

Efter ett tips från min kollega Emma så blev det här nyårsaftonens förrätt. Egentligen ska det vara viltkött men vi körde på oxe. Vi serverade även srirachamajjo och sojamajjo till. Jättegott! Receptet är från viltmat.nu.


Asiatisk råbiff med sojagravad äggula, limemajonnäs och friterat rispapper

400 g oxfilé
2 tsk japansk soja typ kikkoman
1/2 tsk sesamolja
1 cm röd chili finhackad
2 tsk sesamfrön
2 tsk rödlök finhackad
svartpeppar
flingsalt

Sojagravad äggula:
4 äggulor
japansk soja så att det täcker äggulorna

Lime/koriandermajonnäs:
1 dl majonnäs
1 lime rivet skal
färsk koriander mängd efter smak

Friterat rispapper:
4 blad rispapper (finns i asiatiska hyllan)
neutral olja till fritering

Till servering:
sesamfrön
färsk koriander

Sojagravad äggula:
1. Lägg äggulorna i en skål och täck med soja. Låt ligga minst 6 timmar. Då blir de lite fastare och får en fin salt smak.

Råbiff:
1. Det är lättast att finhacka köttet när det är halvfruset. Skär med riktigt vass kniv och lägg i kall skål. Blanda det köttet med finhackad chili, sesamolja, soja, rödlök och sesamfrön. Forma fyra biffar.

Majonnäs:
1. Mixa majonnäs, rivet limeskal och korianderblad med mixerstav till en slät grön majonnäs.

Friterat rispapper:
1. Hetta upp oljan till cirka 140 grader Lägg i ett rispapper i taget. När det blivit krispigt, ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servering:
1. Lägg upp råbiffarna på tallrik. Lägg en sojabakad äggula på toppen. Lägg en klick majonnäs och ett friterat rispapper på tallriken. Strö gärna över sesamfrön och färska korianderblad.


-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Jag har aldrig ätit råbiff :) Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det förstår jag, du äter ju inte kött! :D Ha en fin fredag!

      Radera