En riktig favorit hos oss som alla gillar. Det går inte att äta den på ett snyggt sätt. Lite som old school tacos med bröden som först kom. Man kan ju äta den med kniv och gaffel istället. Men det är inte rätt. Vi är ofta sex stycken i familjen då Max har sin tjej här. Då gör vi tre gånger receptet för att det ska räcka till även nån matlåda. Så gott är det. Sen vill jag tipsa om serien Stay close på Netflix. Riktigt bra!
Snabblagad köttfärsbulgogi med asiatisk morots- och vitkålssallad
500 g köttfärs
1 påse Santa Maria Korean BBQ bulgogi
jasminris
romansallad
asiatisk morots- och vitkålssallad
srirachamajonnäs
lime
1. Gör den asiatiska salladen enligt recept nedan.
2. Fräs köttfärsen.
3. Blanda ihop påsmarinaden genom att blanda med en matsked olja och en matsked vatten. Slå över köttfärsen. Låt puttra ihop.
4. Koka riset enligt anvisningar.
5. Servera genom att fylla romansalladen med ris, köttfärsen och den asiatiska salladen. Ringla över srirachamajonnäs. Servera limeklyftor till.
Asiatisk morots- och vitkålssallad:
2 morötter
150 g strimlad vitkål
2 dl hackad, färsk koriander
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 - 2 msk färskpressad limejuice
1 tsk strösocker
2 msk svarta eller vita sesamfrön
Riv morötterna och blanda med strimlad vitkål.
Blanda hälften av koriandern med soja, olja, limejuice och socker. Rör till sockret löses upp.
Blanda med morots- och vitkålsblandningen.
Toppa med resterande koriander och sesamfrön.
(recept från Ica)
-Mama Skogly ♥
Gott! Ser också på den serien :)
SvaraRadera:)
Radera