tisdag 31 maj 2022

Etiopisk köttfärsgryta med Bakokrydda

Det här åt vi till Mors dag. Det är en etiopisk rätt som alla i familjen gillar. Bakokryddan köpte svärfar på Kryddlandet.


Etiopisk köttfärsgryta med Bakokrydda

(6-8 pers)
1/2 kg malet kött
1/2 kg rödlök
1/4 kg smör
2-3 msk Bakokrydda
1 dl tomatpuré
1-1,5 tsk salt
3-4 tomater

Löken hackas fint och torrbrynes i svag värme tills den blir mjuk. Smält smöret. Blanda i Bakokrydda och saltet. Lägg i det köttfärsen. Tomater finskärs och läggs i även de. I med tomatpurén. Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. Tiden behövs för att kryddblandningen ska komma till sin rätt. Späd med vatten om det behövs. Salta eventuellt lite till.

Till servering:
kokt ris
libabröd
riven ost
gurka
sallad
vindruvor
tomat
majs
avokado
banan
creme fraiche




-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: