Anette gör det igen. Supergoda och frasiga, recept från Land.
Västerbottenkroketter med gräslöksmajjo
25 stycken
1 kg mjölig potatis
50 g smör
100 g riven Västerbottensost
salt och peppar
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl panko
1 liter neutral olja
Gräslöksmajjo:
1 knippe gräslök
1 burk majonnäs (Hellmann's)
½ citron
salt
1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av ordentligt. Mosa med en stöt. Blanda i smör, ost, salt och peppar. Låt moset kallna helt.
2. Forma moset till bollar. Lägg mjöl i en skål, vispa upp äggen i en annan och pankon i en tredje. Rulla bollarna först i mjölet, sedan i äggen och sist i pankon.
3. Hetta upp oljan till 175 grader och fritera bollarna. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med gräslöksmajjo.
4. Mixa gräslök och majonnäs med en stavmixer. Smaka av med färskpressad citronsaft och salt.
-Mama Skogly ♥
Men, åh så gott :)
SvaraRaderaTack, Katarina!
Radera