Max har tagit studenten så senaste veckan har gått åt till att jobba och att förbereda. Den här laxen var ett av inslagen på buffébordet. Till efterrätt köpte jag kladdkakor och pimpade dem med grädde, blåbär, hallon, jordgubbar, bigarråer, flaggor och studentmössor. Hade även fått dekorationer av Erica (Ericasmeny) som jag la på. Tack till alla ni som firade med oss och ni som på något sätt uppmärksammade Max student!
Inspiration från Fredriks fika.
Hel laxsida i ugn
1 laxsida
salt
citronpeppar
örtagårdskrydda
1 citron
1 lime)
1 finhackad rödlök
färsk dill eller gräslök
salt och peppar
cirka 100 g smör
1. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg laxsidan med skinnet nedåt. Salt och peppra ordentligt. På med örtagårdskrydda.
3. Skiva citron och lime, lägg på laxen tillsammans med rödlök.
4. Hyvla smöret med en osthyvel och fördela över hela fisken.
5. Baka mitt i ugnen 20-30 minuter tills den når 56 grader vid den tjockaste delen.
6. Vid servering, dekorera med gräslök eller dill.
-Mama Skogly ♥
Grattis till Max! Så fint du dekorerat kladdkakorna.
SvaraRaderaTusen tack!
Radera