Min kollega Benita delade med sig av sitt favoritrecept till påsk. Så det testade vi. Vi hade en glutenfri gäst så vi använde glutenfri smördeg istället för att göra eget pajskal, för att det skulle gå fortare. Här kommer orginalreceptet. Tack, Benita!
Kall räkpaj
Pajskal:
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl riven västerbottensost
3 krm salt
2-3 msk kallt vatten
Blanda ihop till en deg och tryck ut i pajform. Nagga och pensla med ägg. In i ugnen i 200 grader i 18-20 minuter. Låt svalna.
Fyllning:
3 dl creme fraiche
1 dl kaviar
1,5 hackad rödlök
1 dl hackad dill, färsk eller fryst
2-3 krm peppar
Rör ihop och fyll i pajen.
Topping:
räkor ( det ska bli ca 3 dl utan skal)
Skala räkorna och fördela ovanpå pajen.
-Mama Skogly ♥
Dill ger en så god smak till mat! Och ost i pajskalet är toppen!
SvaraRadera