En god och enkel gratäng. Den här är på 8 portioner eftersom vi är många i familjen och det gärna ska bli matlådor över. Om man gillar kantareller så kan man även steka det och ha med i gratängen. Jag kryddade med grillkrydda, sriracha, chili explosion och oxfond. Vi serverade den med sallad och fetaostsås.
Jaktlåda
8 port
900 gram färs, älg el nöt
2 paket bacon á 140 gram
12 dl spiralmakaroner, okokt
2 st Burkar creme fraiche á 2 dl
6 msk chilisås
2 st buljongtärning
6 dl grädde
1 st purjolök
2 vitlöksklyftor
1 påse riven ost (200 gram)
Bryn köttfärs och bacon, i med riven vitlök. Hacka purjon och låt den koka med. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål.
Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål.
Koka ihop grädden, buljongtärningarna och creme-fraichen och tillsätt sedan chilisås. När det har kokat ihop, blanda ihop allt och ha över i en eller två gratängformar.
Strö den rivna osten över och gratinera i ugnen i cirka 15-20 minuter i 225 graders värme.
-Mama Skogly ♥
Ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaTack så mycket!
Radera