måndag 25 juli 2022

Jordgubbar med burrata, basilika och balsamico

Anette hade ramlat över ett recept från Bara en kaka till. Det var busenkel att göra och var sagolikt gott. Vi åt den som förrätt och halverade receptet. Vi hade citronbasilika istället för vanlig och det var supernajs till.


Jordgubbar med burrata, basilika och balsamico

1 liter jordgubbar
1 basilikaplanta
2 st burrataostar (totalt ca 300 g)
Salt och peppar
Ca 1 msk balsamicocreme
Ev. surdegsbröd till servering

Skölj och snoppa jordgubbarna. Halvera ungefär hälften av dem av lägg på ett stort serveringsfat. Spara två ”hål” där du kan lägga burrataostarna.

Plocka av basilikabladen och lägg ut mellan jordgubbarna.

Häll av lagen från burrataostarna och placera försiktigt ut dem på fatet. Öppna upp den ena och låt innehållet rinna ut lite, och låt den andra vara hel (eller hur du föredrar).

Salta och peppra, och avsluta med att ringla över crema di balsamico efter smak och tycke.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer: