Hej igen 80-tal! Vi dammar av en gammal klassiker. Enjoy!
Kasslergratäng med ananas
4 port
600 g kassler bit
1 burk ananas i bitar
4 dl grädde
1 dl spad av ananasen
0,5-1 dl chilisås
1 vitlöksklyfta
2 dl riven ost
4 port jasminris
Koka riset enligt anvisningar och lägg i botten på en smord, ugnsfast form.
Skiva kasslern och skär bort kanterna. Skär i mindre bitar.
Lägg kasslerstrimlorna över riset.
Fördela ananasbitarna över.
Blanda grädde, ananasspad och chilisås. Riv vitlök och vänd ner.
Värm och häll sedan över gräddblandningen.
På med den rivna osten över gratängen och grädda i ugn 250C i ca 20-25 minuter.
Servera med en god sallad.
-Mama Skogly ♥
Ser mycket gott ut! Ha en fin vecka!
SvaraRaderaTack! Hoppas du också får en fin vecka!
Radera