Den här bjöd Anette på till huvudrätt för ett bra tag sedan. Mycket god. Hon hade dock glömt hasselnötterna så det fick bli pistaschnötter istället. Jennie Walldéns recept och hon kan ju sina grejer.
Torskrygg med brynt smör
4 bitar torskrygg, à 200 g
100 g smör, att bryna
25 g smör, till stekning
1 msk sherryvinäger
2 msk japansk soja
400 g grön sparris
8 rädisor
1 dl hasselnötter, rostade
salt
svartpeppar, nymalen
Till servering:
färskpotatis, nykokt
Strö salt på torskbitarna och låt stå i några minuter.
Skiva rädisorna tunt. Grovhacka hasselnötterna.
Bryn smöret tills det blir hasselnötsbrunt och doftar kola i en liten kastrull. Dra av från värmen och vispa ner sherryvinäger och soja.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 minuter.
Torka av torsken och stek gyllene i smör i en stekpanna. Några minuter per sida räcker. Peppra.
Lägg upp den nystekta torsken med sparris och skeda över det brynta smöret. Garnera med rädisor och hasselnötter. Servera med nykokt färskpotatis.
-Mama Skogly ♥
Fräscht och gott!
SvaraRadera:)
Radera