Vi dammar av chili con carne-receptet igen. Det är gott när det är höst.
Chili con carne
4-6 port
800 g köttfärs
0,5 förpackning svarta bönor
1 liten burk pizzasås
1 burk vita bönor i tomatsås
2 små gula lökar eller 1 stor
2 köttfärsbuljongtärningar
spiskummin
chilipulver
paprikapulver
svartpeppar
Fräs köttfärsen. Hacka lök och stoppa i det. I med pizzasåsen plus buljongtärningarna och på med ett lock. Låt puttra, gärna 1 timme. Kolla så att det inte blir för torrt, häll på lite vatten i så fall.
Krydda med kryddorna tills det smakar bra. Häll i bönorna och låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer av kryddorna tills det smakar bra.
Servera med t ex grönsaker, guacamole, riven ost, creme fraiche och nachos. Gärna salsa också.
-Mama Skogly ♥
Så gott! Hade gärna ätit det just nu :)
SvaraRadera:)
Radera