torsdag 20 oktober 2022

Lammfärsbiffar i libabröd med tomatsås och fetaostsås

Dra mig baklänges så gott det här blev! Mums är ordet!

Lammfärsbiffar i libabröd med tomatsås och fetaostsås

1 sats lammfärsbiffar, se recept nedan
1 sats tomatsås, se recept nedan
1 sats fetaostsås, se recept nedan
4 libabröd
isbergssallad
gurka
rödlök

1. Gör biffarna, tomatsåsen och fetaostsåsen enligt recept nedan.
2. Bred fetaostsås på libabrödet.
3. På med tomatsås, isbergssallad, gurka och rödlök.
4. Lägg på biffarna och rulla ihop.

Biffar (ca 8 st):
500 g lammfärs
0,5 finhackad gul lök, stekt
1 msk färsk hackad timjan
1 liten vitlöksklyfta, riven
1 ägg
1 krm svartpeppar
1 tsk salt

1. Blanda ihop och forma till biffar.
2. Stek i smör tills de är genomstekta.

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 stor gul lök
1 stor vitlöksklyfta
2 nypor socker
1 tsk pizzakrydda
0,5 grönsaksbuljongtärning
sriracha efter smak
salt och peppar

1. Strimla löken och stek mjuk i smör. I med riven vitlök och i med sockret.
2. Slå över tomaterna och krydda med pizzakrydda och sriracha. I med buljongtärning och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i ca 40 minuter på SVAG värme. Rör om då och då.

Fetaostsås:
2 dl creme fraiche
150 g fetaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

!. Riv fetaostsåsen grovt på rivjärn.
2. Blanda samman alla ingredienser.



-Mama Skogly ♥

2 kommentarer:

  1. Mums! Jag åt libabröd för första gången denna vecka och det var så gott och mättande.

    SvaraRadera