En god toast med räkröra är aldrig fel. Recept från engodhistoria.se. Gillar man inte pepparrot så skippar man det. Men aj lajk it.
Toast med räkröra
300 g handskalade räkor (med skal cirka 750 g)
0,5 rödlök
1 kruka färsk dill
1 bit pepparrot
4 msk creme fraiche
3 msk majonnäs (hemmagjord eller Hellmann's
1 st citron
200 g surdegsbröd
25 g smör
40 g löjrom eller amerikansk sikrom
1. Skala räkorna. För lyxigare känsla behåller du räkorna hela.
2. Hacka rödlöken fint. Gör samma med färsk dill, glöm inte att spara några kvistar till garnering.
3.Ta fram en skål och addera majonnäs, creme fraiche, hackad rödlök, hackad färsk dill och pressad citron. Riv ner pepparrot och bland ordentligt. Smaka av röran så den är perfekt för dig, justera syra med mer citron.
4. Skär bort kanter på brödskivorna, dela i trianglar och stek frasiga i smör.
5. För servering börjar du med en brödtriangel, lägger på räkröran, en brödtriangel till, en kvist färsk dill och en citronklyfta. Avsluta med en klick löjrom.
-Mama Skogly ♥
Det ser så festligt och gott ut!
SvaraRaderaTusen tack!
Radera