Anette gjorde en fantasktiskt god och fräsch tacolax när vi var där över nyårshelgen. Här kommer hennes recept. Det här kommer ni att gilla!
Koreansk-inspirerad lax för tacos
4 port
3 laxbitar
1 msk gochujang
3 msk risvinäger
3 msk japansk soja
en hackad vitlöksklyfta
två cm hackad ingefära
Skär laxen i tärningar marinera i en blandning av 1 msk gochujang, 3 msk risvinäger, 3 msk japansk soja, en hackad vitlöksklyfta och två cm hackad ingefära. Låt stå. Gärna över natten. Stek laxen färdig i stekpanna med marinaden.
Tillbehör:
asiatisk coleslaw (se recept nedan)
mjuka tortillabröd
avokado
lime
sriracha
grönsaker
picklad rödlök
creme fraiche
koriander
Asiatisk coleslaw:
400 gram spetskål eller färsk sommarkål, vinterkål, vanlig vitkål och/eller rödkål - blanda gärna
1 morot
1 knipplök eller 2 salladslökar
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad färsk eller fryst koriander (valfritt)
DRESSING: 3 msk jordnötssmör
1 msk matolja som solrosolja, majsolja eller rapsolja
1/2 tsk sesamolja
3 msk risvinäger
3 msk ljus soja (japansk)
1,5 msk socker, helst råsocker eller farinsocker
2 cm färsk ingefära, hackad
1/2 klyfta vitlök
2 msk sesamfrön, valfri sort
Strimla kålen så fint du kan och lägg i en bunke.
Blanda med salt och rör runt.
Skölj och strimla knipp- eller salladslöken. Tillsätt till vitkålen.
Skala och strimla morot. Tillsätt till vitkålen.
DRESSING: Skala och hacka vitlök samt ingefära. Lägg i en separat skål för dressingen.
Tillsätt jordnötssmör, olja, sesamolja, vinäger, soja och socker samt rör ihop till en jämn dressing i skålen.
Blanda dressingen med kålen. Tillsätt och vänd i sesamfrön. Vänd i hackad koriander. Smaka av med salt samt ev. mer kryddning.
Låt gärna coleslawen stå i övertäckt i kylen någon timme att få smak. Kan förberedas och förvaras i kylen någon dag. Eller servera direkt.
Kan garneras med hackad koriander samt lite sesamfrön på toppen.
-Mama Skogly ♥
Det ser väldigt fräscht ut!
SvaraRaderaTack! Det var supergott och fräscht. :)
Radera