Och här kommer då den mumsiga nyårsefterrätten. Camilla Hamids recept.
Lyxig och krämig chokladkräm
4 portioner
Ingredienser:
100 g choklad, ca 55% kakaohalt (spara lite till garnering)
3 äggulor
2 msk strösocker
1 liten nypa salt
1 dl mjölk
3 dl syrad grädde
1 vaniljstång
Till servering:
vispad grädde
hallon
hackad choklad
Gör såhär:
1. Grovhacka chokladen och lägg i en värmetålig bunke.
2. I en annan bunke rör du ihop äggulor, strösocker och salt.
3. Koka upp mjölk och syrad grädde tillsammans med skal och frön från 1 vaniljstång i en kastrull.
4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner äggulesmeten, låt tjockna på låg temperatur under konstant omrörning.
5. Häll över grädd- och äggblandningen över chokladen och rör om till en jämn chokladsmet.
6. Fördela chokladsmeten i glas och låt stelna i kylskåpet i minst 1h innan du toppar med vispad grädde, färska hallon, riven choklad.
-Mama Skogly ♥
Så gott och fint!
SvaraRaderaTack! Det var mums!
Radera