Svärmor och svärfar bjöd på en fantastiskt god laxgratäng när jag var där och campade några dagar. Den här måste ni bara testa! Hjälp, så gott det var. Vi skippade sparrisen eftersom den var så dyr så den må ha varit gjord av guld. Recept från recept.se. Svärmor vispade även ner lite maizena för att få såsen lite tjockare.
Baconlindad lax under ost- och dilltäcke
4 port
600 g laxfilé
8 skivor bacon
2 dl crème fraiche
1½ dl vispgrädde
2 msk grönsaksfond
½ citron, saften
2½ dl riven västerbottensost
salt och peppar
½ dl dill
Servering:
1 knippe grön sparris
4 port pressad potatis
1 citron
Sätt ugnen på 200°.
Skär laxen i sex till åtta bitar och linda en baconskiva runt varje och lägg i en form.
Blanda crème fraiche, grädde, fond och citronsaft, ost och krydda med salt och peppar. Hacka dillen och rör i men spara lite till garnering.
Häll såsen över fisken och baka i ugnen i 25 minuter tills laxen är klar och såsen fått fin färg. Strö över dill och servera med sparris, citronklyftor och pressad potatis.
-Mama Skogly ♥
Ser så gott ut!
SvaraRaderaTusen tack, Katarina!
Radera