Här kommer en efterrätt som jag snott rakt av, utav Bara en kaka till. Visst är de söta?
4-6 portioner
3,75 dl vispgrädde
2 gelatinblad
0,75 dl ägglikör
1 tsk socker
Godisägg och hyvlad choklad till garnering
Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dem ligga där i minst 5 minuter. Koka upp grädden, och ta den sedan av värmen. Rör i socker, ägglikör och gelatinblad. Låt svalna ca 10 min innan du häller upp i formar och ställer in i kylen. Låt stå kallt i minst 5 timmar, men allra helst över en natt, då blir konsistensen perfekt. Precis före servering, gör små fågelbon på varje pannacotta med hyvlad choklad och spräckliga små godisägg. Är man för ivrig och gör garneringen långt i förväg så tappar äggen färg, färg som hamnar på pannacottan istället.
-Mama Skogly ♥
Lag älskar pannacotta. Häftigt efterrätt. Glad Påsk på dig
SvaraRadera